Recetas de verano: gazpacho

¿Te gusta cocinar? Para ser sincera, a mí no mucho… pero sí me gusta comer rico y sano. Por eso he pensado compartir unas sencillas y sabrosas recetas de verano; de esas facilitas que siempre salen ricas; de esas que se pueden hacer en una mañana de domingo y dejar en la nevera para comer o cenar el resto de la semana. Love to cook? To be honest, I should not say I do … but do I like to eat delicious and healthy food. So I thought to share some simple and tasty recipes for summer; these are really easy and good; these you can do on a Sunday morning and leave them in the fridge for lunch or dinner the rest of the week. 

¿Y qué comida más veraniega que un gazpacho andaluz bien fresquito? De este plato encontraréis tantas recetas como cocineros. Yo os dejo la mía, que es la tradicional.

Ingredientes. Ingredients.

  • 1 kg. tomates rojos muy maduro  / 1 kg. red ripe tomatos
  • 1 pimiento verde italiano / 1 green Italian pepper
  • Media cebolla mediana / Half onion
  • 1 pepino (opcional) / 1 cucumber (optional)
  • 1 diente de ajo / 1 clove of garlic
  • Vinagre, aceite y sal al gusto / Vinegar, olive oil and salt to taste
  • 500 ml. agua / 500 ml. water

Preparación. Preparation.

Esto es lo mejor de la receta: no hace falta cocinar! Limpiar bien las verduras, mezclar todos los ingredientes, batir hasta que quede completamente líquido y dejar enfriar en la nevera. ¡Así de fácil, fresco y sabroso! This is the best of the receipe: don’t need to cook! Wash the vegetables, mix and beat all the ingredients and leave in the fridge. It’s that easy, fresh and tasty!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s